Navodila za uporabo

Navodila za uporabo emajlirane posode

Emajlirana posoda ima dolgo življenjsko dobo če z njo skrbno ravnamo. Kaj to pomeni? Najbolj pomembno je, da POSODE NE SEGREVATE KO JE PRAZNA. Pregrevanje deformira dno posode. Pazimo, da nam posoda ne pade na tla oz. na trdo površino, saj to lahko povzroči poškodbo emajla. Vedno začnemo kuhati z nižjo stopnjo regulacije in postopoma povečujemo do željene stopnje. Po končanem kuhanju posodo vedno najprej ohladimo, šele potem jo damo v hladno vodo. Temperaturni šok namreč lahko povzroči razpoke na emajlu. Posodo vedno dvignemo na kuhalni plošči in z njo ne drsamo po kuhalni površini, saj se lahko opraska. Če se emajl poškoduje je posoda še vedno uporabna, razen v primeru da se emajl lušči in pride do stika z živili. V tem primeru je potrebno posodo zamenjati z novo.